DotA na BEST IT Festival 2011

DotA na BEST IT Festival 2011

Postprzez DradviL » 20 kwi 2011, 02:45

Witam, mam pytanie odnośnie organizowanego przez Was LanParty, co prawda czytałem już temat "Regulamin BEST IT Festival 2011" jednak chciałbym się bezpośrednio upewnić odnośnie jednej dręczącej mnie sprawy, a mianowicie czy w LanParty będą mogłi brać udział gracze z poza AGH?
DradviL a.k.a. LordHaven Person without Soul
Obrazek

Obrazek

Obrazek
DradviL

Re: DotA na BEST IT Festival 2011

Postprzez Hugo » 20 kwi 2011, 10:31

Witaj. W tym roku LanParty jest otwarte dla wszystkich, którzy ukończyli 18 rok życia.
Hugo
Administrator

Postprzez DradviL » 20 kwi 2011, 19:04

Świetnie :) w takim razie chciałem zapytać czy mógłbym nieco rozreklamować Wasz turniej? Generalnie mam tu na myśli umieszczenie posta z linkami do ogólnych informacji odnośnie całego przedsięwzięcia, regulaminu etc. na właściwie najpopularniejszym forum dla graczy DotA w Polsce.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
DradviL

Postprzez Hugo » 20 kwi 2011, 19:26

Pewnie...możemy się nawet umówić na współpracę jako Patronat Medialny. Podeślij mi na PW adres tego forum i informacje czy masz kontakt do administratorów.
Hugo
Administrator

Postprzez Me-neta » 21 kwi 2011, 10:00

Nie wiem czy jestem ślepy ale nie zauważyłem żadnego pkt w regulaminie dotyczącego Backdooru czy blokowania creepow/wejscia przez esa , creep-skippingu lub ilości poszczególnych przedmiotów ( Guinsoo).

Pozdrawiam
: )
Me-neta

Postprzez DradviL » 21 kwi 2011, 17:01

Nie wiem czy jestem ślepy ale nie zauważyłem żadnego pkt w regulaminie dotyczącego backdooru czy blokowania creepow/wejscia przez esa, creep-skippingu lub ilości poszczególnych przedmiotów (Guinsoo).

Bardzo słuszna uwaga, regulamin powinien zawierać wyżej wymienione sytuacje, ponieważ z powodu ich nieuregulowania już podczas pierwszych gier turniejowych mogłoby dojść do niezłego zamieszania :?
Obrazek

Obrazek

Obrazek
DradviL

Postprzez Hugo » 22 kwi 2011, 17:22

Zasady gry pkt. 7
"w przypadku gdy jednego z graczy wyrzuci więcej niż 1 raz, przeciwnik może zadecydować o tym by grac po prostu bez niego• dozwolone są wszystkie zagrywki na jakie pozwala fizyka gry"

:-)
Hugo
Administrator

Postprzez denzel » 22 kwi 2011, 17:27

exacly, trzeba czytać do końca,
a poza tym nie jest to jeszcze wersja ostateczna regulaminu

jest to LANparty a nie mistrzostwa polski, nikt się nie będzie bawił w liczenie hexów

to miał być punkt 8
dozwolone są wszystkie zagrywki na jakie pozwala fizyka gry

jakieś konstruktywne sugestie co do regulaminu można pisać do mnie na gg 1999900
sędzia DotA na BAIT LANparty 2011
denzel

Postprzez DradviL » 23 kwi 2011, 19:28

Za moje gapiostwo przepraszam, natomiast co do wypowiedzi poprzedniej oczywiście masz rację to nie są żadne mistrzostwa Polski i zapis
dozwolone są wszystkie zagrywki na jakie pozwala fizyka gry
jest jak najbardziej w porządku przy okazji imprezy bardziej 4fun'owej jaką jest LanParty, jednak moim skromnym zdaniem w regulaminie powinny się znaleźć dwa według mnie najważniejsze punkty dotyczące już stricte samej rozgrywki. Pierwszy odnoszący się do zakazu blokowania linii "Fissure'm" przez Earthshaker'a oraz drugi zakazujący backdoor'u ostatnich wierz znajdujących się już w samej bazie jak również baraków zarówno melee jak i range oraz budynku głównego tj. drzewa/tronu.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
DradviL

Postprzez BlackJack » 24 kwi 2011, 16:45

na dużych portalach zrzeszających graczy doty jak dota-league backdoor jest od dawna dozwolony, nie widzę potrzeby blokowania - to po prostu 1 taktyczna opcja więcej zarówno do ataku jak i uwzględnienia w obronie. Co do fissure jak najbardziej się zgadzam.
BlackJack

Następna strona

Powrót do Warcraft 3 DotA