Kilka pytan

Counter Strike

Kilka pytan

Postprzez fejlen » 12 maja 2010, 17:40

Siema. Chcialbym zapytac o kilka dosyc istotnych spraw. Mianowicie:
1. Czy gracze beda mieli dostep do internetu? Czy moze calosc bedzie odbywala sie tylko i wylacznie poprzez lan?
2. O ktorej zaczyna sie counter-strike? Slyszalem ze o 21 zaczyna sie calosc, ale temat nizej znowu pisze, ze mozna sie rozkladac od 18, wiec jestem troche zdezorientowany.
3. Podobno narazie zapisane sa 3 druzyny. Troche malo. Czy jesli bedzie mala liczba uczestnikow, zmieni sie tryb rozgrywania meczy? Np zmiana na bo3, lub zwykly ladder?
4. Czy jezeli w dniu lanpatry, ktorys z graczy nie moglby sie zjawic - mozna zastapic go innym, informujac o tym na miejscu?

Kilka pytan, ale mysle ze wazny dla wszystkich : D

Pozdrawiam.
fejlen

Re: Kilka pytan

Postprzez Pentacz » 12 maja 2010, 18:06

O ile wiem:
2:
Gąseczka napisał(a):najlepiej jak przyjdziecie na 18, wtedy to zaczniemy was wpuszczać i będziecie mieli 2 godziny na przygotowanie sie

3. chyba jest w regu że będzie dostosowane do liczby drużyn grupy/puchar/coś tam, 3 teamy to chyba wiadomo że jedna grupa free for all...

No ale jak już jakiś zbiór pytań jest to z racji że pewnie trochę osób chętnie by sobie pooglądało innych:
- da radę skombinować jakiś rzutnik?
- jakiś stream czy coś takiego?
- może jeśli graczom nie będzie przeszkadzać to po 2 gry na raz lub np przerwa w innych grach gdy w jednej toczy się finał:>?
Pentacz

Postprzez picq » 12 maja 2010, 19:42

siema
no więc po 1 w regulaminie masz odpowiedź na parę twoich pytań, ale

@fejlen
Ad.1 tak, będzie dostęp do internetu, ale turnieje będą rozgrywane na lanie
Ad.2 nie ma konkretnej godziny może zacząć się nawet 18:30 jak konkretne teamy będą mogły rozpocząć mecze o tej godzinie, po prostu będzie lista meczy rozlosowanych na miejscu i trzeba je rozegrać w trakcie imprezy tak, żeby wyłonić zwycięzce
Ad.3 mój team jest 4 :D a na poważnie to w dniu imprezy się okaże ile teamów jest no i adekwatnie do tego po uzgodnieniu z kapitanami każdego teamu wybierzemy formę rozgrywki, no ale to napisałem w regulaminie
Ad.4 to akurat ja nie mogę na to odpowiedzieć bo to nie moja broszka, ale myślę że nie ma problemu o ile ta osoba będzie pełnoletnia

@Pentacz
- rzutnik jest, i z tego co się dowiedziałem będzie przeznaczony do innych celów, ale to jest kwestia dogadania jeśli będzie taka potrzeba (no i będzie poparcie nie tylko moje ale ludzi którzy chcieli by to oglądać)
- stream, to tez w regulaminie pisałem, Do tego potrzebny jest zewnętrzny adres ip, a nie wiem czy taki w studiu będzie dostępny, dlatego nie mogę obiecać że będzie hltv na zewnątrz, natomiast na 100% będzie nagrywać każdy mecz
- jest to ujęte w którymś regulaminie ;d, o ile czas pozwoli można brać udział w każdym z nich, tak żeby nie było takiej sytuacji że jakiś typ gra w każdym i przez niego któryś turniej stoi w miejscu bo każdy czeka na typa....
picq

Postprzez Pentacz » 12 maja 2010, 20:26

przedostatnie: chodziło mi też o dotę no i w sumie sc, po prostu żeby był taki sędzia (czy jak to tam działa) żeby sobie popatrzeć przez lapka lub rzutnik - o ile kojarzę w CS'a wystarczy się dołączyć i być spectator? a w docie chyba trzeba żeby jedna osoba była sędzią i dać jej widok na rzutnik lub ona musi jakiś stream odstawić, sc nie mam pojęcia.
ostatnie: chodziło mi tutaj akurat o to że dzięki kolejności rozgrywania meczy jakoś na zmianę lub kolejnych turniejów po sobie, jakaś część graczy podgląda sobie innych, ale to by w sumie jakoś dziwnie wyglądało i chyba po prostu jak będzie dużo osób ciekawych jakiegoś meczu to się poprosi o czas.
Pentacz

Postprzez picq » 12 maja 2010, 21:23

wiesz, nie ma nic na sztywno napisane między innymi z tego powodu :)
a co do oglądania innych gier to wiesz :D ,będzie parę osób co chcą to myślę że problemu nie będzie
picq

Postprzez fejlen » 12 maja 2010, 21:45

Ok, a teraz kolejna sprawa. Czy dzien przed lanem mozna podac liste zapisanych druzyn? Dla upewnienia, ze zostalismy zarejestrowani. Dla innych mysle tez byloby to dobrym potwierdzeniem.
fejlen

Postprzez picq » 12 maja 2010, 22:34

napiszę maila do gąski, bo sam nie mam do tego dostępu
picq

Postprzez Gąseczka » 13 maja 2010, 08:43

postaramy sie wypisac wszystkie druzyny do piatku rano
liczymy ze dzisiaj ktos sie jeszcze zapisze
Gąseczka

Postprzez fejlen » 14 maja 2010, 10:41

To jak z tą listą zapisanych? Dałoby radę wypisać te drużyny? : )
fejlen

Postprzez picq » 14 maja 2010, 12:03

mogę nazwy teamów podać :
Bez Przesady
Sprawni Inaczej
czyje na wierzchu
GOOD JOP
picq

Następna strona

Powrót do CS